W O metoden.

Idag så har jag testat att tvätta håret med endast vatten och inget schampo eller balsam. Jag har börjat vana av året med schampo och balsam för ett tag sedan. Sökte lite på "tvätta håret i endast vatten" och kom över något som heter WO metoden. Så kallat Water Only. 
 
Enligt metoden så fass det massa riktlinjer och saker en bör tänka på innan man sätter igång att avbehandla sitt hår från produkter. Det kunde ta upp til 6 veckor innan man fick bukt på sitt hår och värdena har ställt om sig och det ena med det andra. Jag började för lite mer än en månad sen att avvänja mitt hår. Tog endast schampo lite småt på fingertopparna så det knappt täckte handflatorna sen. Och masserade in. Det var knappt något schampo och idag så tvättade jag helt utan. 
 
Nu när det har torkat en aning så ser det friskt och fräscht ut som om jag haft schampo i håret. Rent och fräscht. Så jag kommer att hålla mig till denna så kallade WO metoden.  

Vill ni läsa mer om den så finns det bra info här L U G N O C H F I N, här skriver hon om hur man går till väga och vad för borste man bör köpa. 
 
 
Det ska vara en sådan här borste som borstar ur allt damm och smuts. Som får med allt i borstdragen. Den kan ni också läsa mer om på hennes eminenta blogg.
 
Det känns fantastiskt. 
Livet, Vård och skönhet | Borste, Hårvård, Vård och skönhet, WO metoden | | En kommentar |
Upp